Thursday, 18 April 2013

Pandangan hadapan gerai

Hai lagi...

Kalau anda tidak pasti mana 1 gerai saya, ini dia pandangan hadapan gerai burger saya yang terletak di Putatan, sebelah Giant, Open Air Food Court. Di samping gerai burger saya, anda bole juga cari makan di sekitar Open Air itu.. byk makanan & minuman yang di jual di sana. Anda pasti tidak menyesal.. ^_^
  Keadaan masa siang 

Keadaan masa malam



See you!

Gerai sentiasa dibuka

Hai semua...

Semalam masa buka burger stall ada hujan2 juga, tapi pelanggan tetap bagi support datang membeli burger. Syukur. 

 Keadaan gerai

 Walapun hujan, pelanggan tetap datang. (Masa ni lepas siap buat burger)

 Keadaan gerai pada waktu malam

Burger yg diorder semalam

Bagi yang belum datang & cuba Chalsburger, sila sila datang ke gerai saya ya. Jumpa anda disana. 
Terima kasih.

Wednesday, 17 April 2013

Tuesday, 16 April 2013

Samurai burger~~Lokasi/ Masa berniaga

Haii....

Saya berlokasi di Putatan Open Air Food Court, bersebelahan Giant. Masa berniaga ialah jam 5.00petang sampai 11.00malam. Dibuka setiap hari dan ditutup jika ada hal2 yang tidak dapat dielakkan.

Kepada yang tinggal area berdekatan anda boleh lah datang beramai2 untuk mencuba Samurai Burger dengan harga dan rasa yang sangat berpatutan dan bebaloi.

Sekian, terima kasih!! ^_^

Idea

Hai semua..

Kepada semua peminat2 dan penggemar2 burger seluruh  kk,petagas,putatan dan lokawi amnya saya create blog ini untuk share burger yang telah saya buat dari mula hinggalah ke hari ini...0

   Sebenarnya sejak dari dulu lagi dibangku sekolah,sekolah menengah minat dgn burger memang kuat sekali asal turun pekan ,kedai atau tamu2 mesti cari burger,kalau xjumpa confirm bikin kepanas,gantung,kecewa niii..apa2 pun demi burger kalau x jumpa, kena buat sendiri di ruma.Saya bnyak pengelaman dengan burger ni kerna nak sangat makan burger sanggup jalan kaki dari asrama vokasional kningau ke pekan keningau meredah hutan  sejauh 4-5km klu tidak silap.masa tu saya form4. setiap hujung minggu sabtu/ahad.sapa2 yg pernah sekolah SMVK keningau  Tahun1989-1992 dulu. mesti   tau jalan pintas  ke pkan keningau.
  Saya pernah mencoba burger yg sederhana sedap,boleh tahan,sangat sedap.dan saya juga pernah merasa burger yg x sedap dan ada yg langsung x rasa burger(macamana tu haa..?) yg x tau buat burger tpi pandai-pandai mau buat yg pnting dpat jual,mau mencari wang demi sesuap nasi kan ...?!!hehe.. pandai-pandai.  Sampai hari ini saya masi terus jalan2 suka merasa burger di sekitar  kota kinabalu(kk) burger putatan,burger lokawi, berger tuaran, burger indah permai,burger Tanjung Aru dan bnyak lagilah tempat2 lain..bolehkatakan hampir semua sudah merasa...
  Dan sekarang Setelah bnyak kali mencoba bermacam2 jenis BURGER DISEKITAR  KK/Sabah. Minat yg sekian lama terpendam utk membuka gerai burger mula timbul,... Sebnarnya memang dari dulu lagi tapi sibuk dengan kerja harian  yg sedia ada terpaksa ditanggukan.Dan skrg keyakinan dengan pelbagai Resepi BURGER dan Rahasia Resepi Saya, membuatkan saya sangat2 ingin membuka gerai burger yg lagi BEST dan lagi POWER daripada  Burger orang lain.
   Sebenarnya sebelum ini saya pernah membuka gerai burger di sekitar Beverli Hills,Bundusan Penampang Kota Kinabalu.yg beroperasi dari jm8.00pm-jm2.00am.waktu itu saya terpaksa menumpang di kedai India 24jam. sembutan memang POWER punya. ramai pelanggan sya yg suda merasa burger sya memberi komen yg power2,dan sambutan memang hebat,Pernah sekali tu hujan lebat,btl2 lebat angin pun kuat sya pun cepat2 kemaskan barang burger,hampir 80% barang sudah masuk dlm kerita tiba2 dtg satu pelangan Dia tanya "Bang  masi buka Burger..?? dlm hati sya,dia x nampak kah suda x brang2 diatas meja.tambahan lagi hujan lebat, tempias hujan bnyak  jatuh di atas meja.Sya pun jwap solan bones dia.."alaa..bang tutup suda, hujan bah.." Alaaa..sya btul2 mau makan burger bah.."dia blang.  Sya sanggup tunggu sampai hujan berhenti, lgi pun sya minta tolonglah sya mau oder 8 burger.
Teru sya bgi cadangan dgn dia".. abang pegi beli burger yg di pondok sanalah  dorg masi buka lgi."
sambil menunjuk kearah pondok burger yg tidak jauh dari tempat sya menjual. terus dia jawab sya kalau sya mau beli burger di sana x perlu sya datang jauh2 dekat rumah sya pun ada menjual burger juga.."apa lagi sya mau ckap....memang sya terkejut dan teruja dgn kemauan plangan tuu,sya yg mudah mengala ni pun terpaksalah jawap OK..!! Klau mau cerita kesah pelangan burger sya dulu memang bnyak btul yg menarik, tpi cukuplah yg  penting open at PUTATAN  akan lebih banyak kesah yg menarik mengenai burger sya.  Sebab itulah selama setahun saya menjual berger di sana(Beverli Hills) sampailah isteri saya melahirkan anak kami yang sulung.Barulah saya stop sementara kerna terlalu sibuk dgn kerja rumah dan pejabat.
.
   Resepi burger yang saya buat adalah hasil usaha & idea saya sendiri. Perubahan dibuat berdasarkan minat & citarasa pelanggan2 saya dari masa ke semasa. Akan tetapi buat masa ini resepi burger saya masih tetap power sama & syukur ramai pelanggan berpuas hati dan memberi komen2 yg posetif dengan resepi burger saya.dan yg paling menjadi pilihaan ialah BURGER SAMURAI IV seperti gambar yg dibawah ni.ramai customer saya sangat-sangat berminat/suka utk merasa burger ini,dan ada yg sanggup menempah sampai 10-15 skali oder. Dan ada juga customer yg berkali2  datang merasa burger sya.

Setelah berpindah ke Lok Kawi, saya pun mencari tempat baru untuk menjual burger. Oleh itu, saya mendapat tempat di sekitar Putatan, dekat Giant.belakang KFC.


 Burger Samurai

Kepada kawan2 yang berminat makan burger silalah datang ke lokasi saya di Open Air Food Court Putatan. Sebelah Pusat membeli belah Giant.Belakang KFC.

Jumpa Anda Di Sana!